marți, 10 ianuarie 2012

CE ESTE VENITUL PASIV?

Venitul pasiv: este venitul pe care-l obtii indiferent daca muncesti sau nu pentru el.Este un venit care se obtine de pe urma unui bun material sau de alta natura. Este un venit repetitiv si este generat indiferent de activitatea ta.




 Investitiile sunt cele care genereaza venit pasiv. Adica acel tip de venit pentru care muncesti o data si esti platit de mai multe ori in mod repetat.
In acest caz nu mai muncesti tu pentru acei bani ci investitiile pe care le-ai facut muncesc pentru tine.
De exemplu : Detii un apartament pe care-l inchiriezi. Luna de luna primesti chiria indiferent de ce faci tu in acea luna. Totul este sa ai chiriasi.
Sau, detii un cont bancar, in care ai depus o suma de bani si primesti dobanda luna de luna. Dobanda o primesti, indiferent de ce faci tu in acea luna.Ori de ce nu,investesti o suma de bani intr-o afacere care in baza unei sume investite iti genereaza profit!

Pentru cineva care isi doreste sa devina independent din punct de vedere financiar, consolidarea unui portofoliu de investitii care sa genereze venit pasiv ar trebui sa fie o prioritate si un punct de pornire.
Din pacate majoritatea nu au disciplina necesara pentru a porni pe acest drum, pentru a economisi si apoi a incepe sa faca mici investitii cu banii economisiti, sa citeasca si sa invete despre investitii si rabdarea de a-si urmari telul pe termen lung.
Veniturile pasive sunt cheia independentei financiare. Obtinerea lor trebuie sa fie principala ta preocupare in domeniul finantelor. Cu cat vei avea mai multe surse de veni pasiv, cu atat vei fi mai prosper. Cu cat vei avea mai multi bani fara sa muncesti, cu atat vei fi mai liber sa-ti urmaresti visul personal, vei avea mai mult timp pentru tine si pentru familia ta.
Eu mi-am facut un scop din a ajunge sa beneficiez de venituri passive, am cautat informatii, am pus in practica,am gasit afaceri rentabile,am investit si acum beneficiez de rodul investitiilor mele.
Daca vrei si tu sa te bucuri de venituri passive citeste materiale de pe acest blog despre afaceri care au la baza investitii, indrumari pentru crearea de cont online ,sfaturi pentru incepatori,linkuri de inscriere la fiecare din  afacerile pe care le derulez online.



Succes si mereu castiguri passive!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu