miercuri, 29 iunie 2011

Cum Sa I-ti Protejezi Contul Online!

Cum sa-ti protejezi datele personale!

Din pacate lumea mirifica a internetului poate fii asemanata cu jungla.
Din pacate multi oameni uita ca sunt oameni, si aplica legea junglei in relatia cu cei pe care ii considera vulnerabili, mai putin pregatiti pentru lovituri sub centura.
Din pacate cei nepregatiti pentru asemenea atacuri cad victime in secunda, in favoarea celor care, bine pregatiti si rau intentionati, ajung la datele lor personale (parolele si codul pin sunt cele mai cautate pentru a putea pretinde si obtine banii din conturi sau pentru a-si putea insusii identitati)
Din pacate indifferent de demersurile pe care le faci dupa ce ai ajuns in situatia de a fi fost furat foarte rar se intampla sa i-ti poti recupera ce ai pierdut.
Exista metode de a nu avea asemenea probleme si am sa le prezint in continuare:
1.nu salva-ti parolele pe calculator(notati,scrieti parolele in notes pentru a avea acces la ele daca nu le tineti minte)
2.forma-ti parole combinate din litere,cifre si insemne unde se permite(acolo unde nu sunt emise coduri de securitate pe care daca sunt, notatile tot in afara calculatorului)
3.schimba-ti 1 data pe luna parola (peste tot,la payPal,alertPay,saituri etc .se accepta si chiar se indica acest lucru)
4.nu da nimanui nici o data de logare(parola,pin,cod secret)solicitate pe mail sub diferite adrese si cu motivate cum ca: verifica ceva,ca e ceva in neregula cu contul tau,ca in cazul in care nu raspunzi se blocheaza contul etc.
5.nici bancile,nici diferitele conturi online, nici siteurile in care activezi NU VOR CERE NICIODATA DATELE DE INREGISTRARE DECAT IN INTERIORUL PAGINI OFICIALE DACA CUMVA APAR PROBLEME! ( deci, daca primesti orice solictare de date prin mail NU RASPUNDE, LOGHEAZA-TE PE SAITUL ORIGINAL ex.www.PayPal…si verifica daca exista vere-o problema cu contul tau)
6.daca solitarea vine in numele unei banci unde ai cont si card folosit la plati online,mergi la respective banca si intreaba daca sunt probleme cu contul sau cardul tau ,altfel daca i-ti dai datele online solicitate risti sa te trezesti a doua zi cu contul curatat la propriu!
7.daca tii cont de cele 6 puncte de mai sus poti sa dormi linistit,contul si castigurile tale vor fii in siguranta,asa te vei putea bucura de economiile tale,de castigurile tale online.
FII PREVAZATOR,INFORMEAZA-TE SI BUCURA-TE DE DE SANSA DE A FII INFORMAT SI DE CE NU, BUCURA-TE IN SIGURANTA DE CASTIGURI PASIVE!  



PS.am considerat necesar sa fac aceste mentiuni pentru ca am arhivate numeroase mailuri care fac obiectul postarii mele am avut confirmarea, ca daca a-si fi raspuns acestor solicitari de date(solicitari false)  ma-si fi trezit cu contul bancar gol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu